Szúnyogirtás

Rendelhet szúnyogirtás 25 éves szúnyoggyérítési tapasztalt rendelkező  cégünktől

Keressen minket biológiai szúnyoggyérítés vagy hagyományos földi  melegködös szúnyogirtás ügyében

Az ország teljes területén végzünk szúnyogirtást a megrendelőinkhez igazodva!

Szúnyogirtás kizárólag engedéllyel rendelkező vállalkozás végezhet! Ezen vállalkozásoknak  a szúnyogirtás helyéről idejéről  bejelentési kötelezettségük van az illetékes kormányhivatalok népegészségügyi osztály felé! Ezen hatóságok ellenőrzik a szúnyoggyérítési munkálatokat.

A rendszeres és visszatérő szúnyogirtást rendelő önkormányzatoknak jelentős kedvezményeket biztosítunk!

Harminc éves tapasztalat a szúnyogirtás terén! Mára elmondhatjuk magunkról s ok mindent láttunk és tapasztaltunk ezen a téren ,vagyis szúnyogirtásban otthon vagyunk!  A szúnyogirtás hivatalos neve a szúnyoggyérítés. Sokan mondták azt hogy cégünk a szúnyogok ellensége! A szúnyogirtás célja hogy olyan szintre  csökkentsük a  szúnyogpopuláció  számát hogy az elviselhető legyen az ott tartózkodóknak. A szúnyogirtással  a szúnyogok által  terjesztett esetleges  fertőzések valószínűsége is nagymértékben csökkenthető!

 

Milyen szúnyogirtási feladatokat  vállalunk ?

Végzünk szúnyoggyérítést  ( szúnyogirtást) földi melegköd képző géppel.  A melegködös szúnyogirtás alkalmával köd finomságúra porlasztott szert juttatunk a légtérbe.

Ez a szúnyogirtó köd vízszintes irányban terül el és az időjárás (légmozgás függvényében) több percig lebegve fejti ki szúnyogirtó hatását. A levelek fonákján megtelepedett szúnyogokat is eléri! Ezen szúnyogirtási technológiát naplemente után lehet végezni!

A kémiai csípőszúnyog-gyérítés során a szabályozás az Európai Uniós tagságunkkal tovább szigorodott. Napjainkban hazánkban is  szúnyogirtásra  kizárólag részletes hatástani, humán-, valamint ökotoxikológiai vizsgálati adatokkal rendelkező hatóanyagok kerülhetnek felhasználásra. Az évente  többször megismételt szúnyoggyérítés ( szúnyogirtás)  eredményeképpen  a csípésszám a kezelt területen nagymértékben csökken!

 

Biológiai szúnyogirtás

A másik lehetséges szúnyogirtási módszer a biológiai szúnyogirtás

A biológiai szúnyogirtás kizárólag a környezeti terepviszonyoknak figyelembevételével

történhet!  Tapasztalataink szerint ez sem csodafegyver a szúnyogok ellen!

Miért?

A biológiai szúnyog irtószer a szúnyogok által kedvelt tenyészőhelyekre nem mindig  lehet el juttatni!

Ez egyaránt vonatkozik a földi és a légi kijuttatásra. Ezek a területek például az ártéri erdők A nagyobb esőzések alkalmával mélyedésekben felgyülemlett víz! Tudni kell hogy ezen területek kiszáradása után a talajrétegben megbúvó szúnyogtojások több évig életképesek! Ez azt jeleni hogy amikor ismét víz fedi majd a szúnyogtenyésző helyet, azonnal aktivizálódnak a szúnyogok.

A hatásos biológiai szúnyoggyérítés hatását gyengíti az a tény hogy szúnyoglárvák fejlődése gyors, azon belül pedig az idős lárvák és a bábok már nem táplálkoznak, így a hatóanyagot tartalmazó szert nem fogyasztják el.

A biológiai szúnyoggyérítésről határozottan elmondhatjuk hogy környezet kímélő megoldás! A biológiai gyérítés folyamán egyedül  az ott lévő szúnyoglárvákat semmisíti meg. A biológiai gyérítés során egy bizonyos  baktérium által előállított fehérjét tartalmazó szer speciális keverékét juttatjuk az adott víz felületére. A jókor elvégzett kezelés a szúnyoglárvák jelentős részét elpusztítja. Azt is tudni kel hogy a  biológiai szúnyog irtószer egy idő után lebomlik. Hatása ezután megszűnik és újabb szúnyog generációk fejlődése indul meg.